Chassis (shasi)

Shasi autobusi/coach MAN

Kombinimi i cilësisë dhe efikasitetit – më fleksibël se kurrë

chassis 1-1

Besueshmëria MAN: zgjidhje e personalizuar mbi një themel të fortë

Si një nga prodhuesit kryesor botëror të automjeteve tregtare, MAN sjell nivelin më të lartë të ekspertizës me efikasitet maksimal – një koncept që e ka dëshmuar veten në të gjithë botën.

Shasi autobusi me cilësi të lartë për të përmbushur të gjitha kërkesat dhe qëllimet, ne sigurojmë që klientët dhe partnerët të kenë gjithmonë një themel të fortë për suksesin e tyre.

Në përputhje me parimin tonë udhëzues të “thjeshtësimit të biznesit”, shasitë tona ju ofrojnë mundësitë maksimale dhe plotësojnë çdo dëshirë – Ato janë inovative, të fuqishme, dinamike, të rehatshme, ekonomike dhe miqësore me mjedisin.

Pavarësisht se çfarë po planifikoni, me shansin e autobusëve MAN, gjithmonë do të keni një lëvizje të qetë.

Nëse përvoja dhe ekspertiza luajnë një rol thelbësor në zgjedhjen tuaj, vendosni besimin tuaj tek MAN.

chassis 2-2

Gama e plotë e shasive

Pavarësisht se çfarë ju nevojitet, MAN ka zgjidhjen për ju!

Me përshtatshmërinë të pakufijshme, shasia MAN mund të plotësojë me lehtësi të gjitha kërkesat tuaja.

E përshtatshme për çdo aplikim, çdo destinacion, çdo vend dhe çdo kërkese, përdorimi i shasisë MAN është themel i fuqishëm për të gjithë gamën e autobusëve.

chassis 3-4

Shasi të ulëta

 • E përshtatshme për trupat e autobusëve të qytetit me plan të vazhdueshëm, pafundësisht të ndryshueshëm të nivelit të dyshemesë
 • E përshtatshme për autobusët me platform teke dhe dopio
chassis 5-6

Shasi me hyrje të ulët

 • E përshtatshme për modelet e trupit të autobusëve në qytet dhe ndërqytetas me hyrje të pandryshuar
 • E përshtatshme për platforma teke dhe dopio
chassis 7-8-9

Shasi të larta, me motor përpara

 • Shasi e gjithanshme për coach, autobusët ndërqytetas dhe trupat e autobusëve të qytetit
 • E përshtatshme për autobusë me platëformë teke
chassis 10-11

Shasi të larta, autobus ndërqytetas

 • E përshtatshme për autobusë ndërqytetas dhe trupa të autobusëve të lartë të qytetit
 • E përshtatshem për autobusë me platform teke
 • Siguroni shumë hapësirë për ndarjen e bagazheve
chassis 12- 13

Shasi të larta, COACH

 • E përshtatshme për trupat e fuqishëm të coach dhe autobusëve ndërqytetas
 • E përshtatshme për platforma teke dhe dopio
 • Siguroni shumë hapësirë për ndarjen e bagazheve
chassis 14-15

E besueshme në çdo situatë

Sistemet e saj të shumta dhe të avancuara të ndihmës për sigurinë bëjnë që shasia e autobusëve MAN të ofrojë sigurinë maksimale në rrugë.

Sistemi elektronik i frenave (EBS)

Ndërhyrja e shpejtë në sistemin e frenave dhe sistemi i frenimit anti-bllokues dukshëm – rrit sigurinë e frenimit. ASR i integruar zvogëlon rrotullimin në rrotat e makinës.

MAN BrakeMatic® me menaxhim maksimal të kontrollit të shpejtësisë dhe lundrimit

Manaxhimi MAN Matic® i frenave të vazhdueshme do të thotë që kjo frenë aplikohet në mënyrë automatike sapo drejtuesi i mjetit prek pedalin e frenave.

Kontrolli maksimal i shpejtësisë dhe kontrolli i lundrimit mundësojnë që automjeti të ruajë saktësisht një shpejtësi të paracaktuar, duke rritur kështu sigurinë në sipërfaqet e pjerrëta.

Ndihmësi emergjent i frenave EBA

Funksioni i ndihmësit të frenave paralajmëron drejtuesin e mjetit për përplasje të mundshme, deri në frenim të plotë kur kërkohet në situata emergjente.

Sistemi i rojeve të korsisë (LGS)

Sistemi i rojes së korsisë (LGS) përdor një impuls vibrator në sedilje për të paralajmëruar drejtuesin e mjetit sapo autobusi largohet nga korsia.

Kontrolli Adaptus i Lundrimit (ACC)

Shpejtësia kontrollohet bazuar në distancën nga automjeti para dhe mbahet konstante me anë të ndërhyrjeve delikate nga radari në sistemin e frenave.

chassis 16

Të fuqishëm dhe miqësor me mjedisin

Pa dyshim, shasia e autobusëve MAN bën përshtypje me një sistem ndihmese të sofistikuar, efikasitet në drejtim dhe kosto të ulëta të karburantit.

Performancë e lartë me emetim të ulët të ndotjes

MAN ka prezantuar një mori investimesh në linjën e autobusit që mundësojnë një ekuilibër midis efikasitetit, fuqisë dhe pastërtisë.

Me të gjitha variantet e motorit nga 240 HP deri në 500 HP, MAN ka një portofol të fuqishëm dhe jashtëzakonisht të pastër të motorit, i cili mund të përdoret në mënyrë të jashtëzakonshme në të gjitha kategoritë e autobusëve të qytetit, fshatit dhe udhëtimeve të gjata.

Krahas motorëve me naftë, në autobusin e qytetit, MAN gjithashtu ofron motorë të gazit natyror sipas standarteve të përcaktuara për mbrojtjen e mjedisit.

Sistemet e ndihmës së drejtuesit të mjetit

Strategjitë e optimizuara të ndërrimit, si dhe programi i posaçëm i shpejtësisë me kutitë e shpejtësisë të automatizuara ose manuale, kanë një efekt pozitiv në konsumin e karburantit.

Me shasinë e autobusit në bashkëpunim me MAN Tipmatic, një nga pikat kryesore është kontrolli i lundrimit me GPS, të mbështetur në GPS MAN EfficientCruise® së bashku me Effi cientRoll®: ndërhyn paraprakisht në zgjedhjen e shpejtësive dhe gjithashtu aktivizon funksionin e rrotullimit sa më shpejt që të ruhet karburanti shtesë.

Intervalet e zgjëruara të shërbimit

Shasitë e autobusëve MAN janë JETEGJATË!

Ne kemi rritur intervalin midis ndryshimeve të naftës deri në 140 000 km ose 18 muaj.

Në të njëjtën kohë, në varësi të përfitimeve të vendosjes, filtrat e grimcave me naftë mund të kenë jetë shërbimi deri në 850 000 km.

chassis 17

Rehati me siguri

MAN ka dy kuti shpejtësish për të zgjedhur. Ato rrisin rehatinë e drejtimit dhe gjithashtu kursejnë karburant – e përkryer për drejtimin nëpër qytet dhe udhëtimin nëpër të gjithë vendin:

 

Kuti shpejtësie automatike – për 250 deri në 460 HP – MAN Lion’s City bën përshtypje me cilësi të përmirësuar, duke rezultuar në shpejtësi të butë dhe të qetë. Konsumi i karburantit gjithashtu zvogëlohet ndjeshëm.

MAN TipMatic i ri– për 420 – 500 HP siguron një nivel më të ulët të zhurmës së brendshme dhe zvogëlimin e konsumit të karburantit me një raport boshti i = 2.73.

Sjellja e shkëlqyeshme e lëvizjes dhe veçoria e manovrimit të optimizuar gjithashtu rrisin kënaqësinë gjatë ngasjes.

Një forcë e përmirësuar e sistemit frenues me 500 HP maksimale siguron konsum më të ulët të frenave dhe me kutinë e marsheve automatike, ul ndjeshëm konsumin e karburantit.

chassis 18

Komoditeti i makinës në klasë të parë

Akset moderne MAN sigurojnë nivelin më të lartë të rehatisë së drejtimit, të cilën drejtuesi i mjetit dhe pasagjerët mund ta ndiejnë menjëherë.

Të dy llojet e boshteve bëjnë përshtypje gjatë disa metrave të parë dhe do t’i pëlqejnë drejtuesit të mjetit kur manovron me qarqe të vogla kthyese.

Falë pezullimit të shkëlqyeshëm, madje edhe gjatë udhëtimeve të gjata, dhimbja e shpinës i përket së kaluarës, ndërsa niveli i lartë i rehatisë dhe mirëmbajtjes siguron lehtësi më të madhe.

chassis 19

Ide gjeniale

Interkooleri (ftohësi)  i palosshëm del nga niveli i tij i lartë dhe dizajni i tij i konceptuar me zgjuarsi dhe jo vetëm që lejon qasje të mirë në të gjitha fushat e rëndësishme në çdo kohë, por është dhe miqësor për përdoruesit. Motori ftohet gjithnjë nga interkooler, i cili është i lehtë për tu pastruar. Kjo rrit në mënyrë të konsiderueshme jetën e shërbimit të motorit.

Dizajni ergonomik

Shasitë MAN gjithmonë i ofrojnë drejtuesve të mjeteve të tyre një vend pune praktik, ergonomik dhe tërheqës.

Të gjitha informacionet kryesore mund të gjenden në panelin e instrumenteve, dhe paraqitja e optimizuar përmirëson ergonominë e përdoruesit.

Një timon shumëfunksional i rregullueshëm vazhdimisht siguron gjithashtu një mjedis të relaksuar pune.

chassis 20-20

Shërbimet MAN. Autobusi juaj në duart më të mira.

Cilësia maksimale e shërbimit të automjeteve dhe disponueshmëria e përhershme – ky është premtimi ynë për ju. Me një portofol të gjerë shërbimesh, ne ofrojmë mbështetje 360 ° që është efikase dhe e besueshme.

Shërbimet në serviset MAN, ofrojnë zgjidhje të përshtatshme për të optimizuar funksionimin e automjeteve tuaja.

Ne ofrojmë gjithçka që ju nevojitet me cilësi dhe garanci!

Shërbimet MAN

 • Cilësi më e lartë: garanci – dy vjecare në shërbimin dhe pjesët e MAN.
 • Pjesë origjinale MAN: cilësi të lartë, jetë të gjatë shërbimi dhe disponueshmëri e siguruar
 • Pjesë ekoline origjinale MAN: kurseni shumë dhe mbroni mjedisin në proces me pjesët origjinale të MAN.
 • Vaji origjinal MAN: Vajrat origjinale MAN janë provuar të ofrojnë mbrojtje optimale kundër konsumit dhe kështu kontribuojnë në uljen e kostove të përgjithshme të funksionimit.
 • Kontrata MAN Shërbimi: marrëveshjet e shërbimit që mbulojnë detyrat e shërbimit dhe inspektimit në orarin e mirëmbajtjes. Në varësi të opsionit shtesë, mund të përfshihen module të ndryshme si menaxhimi i kontratës, garancia e makinës etj

MAN Top Used

Automjetet e përdorura: përzgjedhje e madhe e automjeteve të përdorura me cilësi të lartë për të gjitha llojet.

Cilësi e lartë shërbimi: cilësi më të lartë, shërbim këshillimor i lartë, përzgjedhje e lartë.

Shërbimet kryesore: përfshijnë garancinë e automjeteve të përdorura.

Shasi e ulët

Shasi me hyrje të ulët

Shasi e lartë

Shasi e lartë, me motor përpara