Skyliner

Skyliner 1

Në 1967 NEOPLAN krijoi autobusët e parë me dy kate dhe që nga ai vit vazhdon të jetë një histori e pashembullt suksesi.

Sot, në formen e tij të moderuar, Skyliner me përvojat unike të udhëtimit ka hapur një kapitull të ri në standarde, komoditet, dinamizëm dhe inovacion.

Skyliner 2

Përvoja e dy botëve të ndryshme në një autobus

skyliner212

Me Skyliner kemi dy autobusë në një, sepse ndarja lart e poshtë në koncept mundëson një përvojë krejtësisht të re të udhëtimit në dy nivele.

Dy katet e këtij autobusi ofrojnë për pasagjerët udhëtime të rehatshme dhe përvoja të paharrueshme vizive në cdo rrugë që përshkon.

Në kuvertën e sipërme të Skyliner, koncepti i dritares dhe kupola e jashtëzakonshme e çatisë e kthejnë atë në një tarracë panoramike të lëvizshme.

Në kuvertën e poshtme, drita depërton në autobus përmes dritareve shtesë të vendosura pas dyerve.

Vendi i shoferit është mbyllur nga një xham transparent, duke krijuar kështu ndricim në brendësi të tij.

Skyliner 4. png

Falë sistemit Dual-Zone, koncepti i menduar mirë i kondicionimit të ajrit siguron temperaturë të rehatshme si në pjesën e sipërme dhe  atë të poshtme, të cilat mund të kontrollohen në mënyrë të pavarur nga njëra-tjetra.

I kombinuar me lartësi optimale për qendrimin në këmbë dhe me rafte të bollshme, Skyliner është një automjet ekskluziv për udhëtim.

 

Ndjeni rehatinë e shtëpisë edhe kur jeni në lëvizje!

skyliner213

Udhëtoni nën ndricimin e dritës natyrale!

Skyliner 6

Shijoni pamjen në tarracën e lëvizshme!

Skyliner 7

Shijoni shoqërinë e atyre që janë përreth jush!

Skyliner 8

Bëni një pushim me miqtë në këndin relaksues!

Skyliner 9

Filloni një udhëtim të vërtetë të klasit të parë!

Filloni udhëtimin duke u çlodhur dhe shijuar!

Skyliner 10

Në përshtatje me nevojat tuaja!

Gama e gjerë e opsioneve të projektimit të Skyliner ofron një rehati të jashtëzakonshme dhe të gjithanshme. Sistemeve harmonike të ndriçimit dhe zërit i bashkohen: kuzhinat e menduara mirë, ambientet e rehatshme të tualetit, ulëset ekskluzive me dy hapësira për karriget me rrota etj.

Skyliner 11

Si një version unik pasagjerët e Skyliner mund të gëzojnë përvojën e tyre personale të botës së multimedias. Skyliner mund të personalizohet për të përmbushur të gjitha kërkesat për çfarëdo qëllimi, me dhomën më të madhe të bagazheve dhe shumë facilitate të tjera ky autobus ofron gjithçka që  ju dëshironi.

Skyliner është absolutisht më i miri!

Dinamik, perfekt në dizajn, Skyliner i ri tërheq vëmendjen e kujtdo që e shikon.

Elementë të stilit të tij si pamja nga pjesa e përparme e vizitorëve, harqet me kënd dinamik të rrotave dhe fenerët e rinj me një panel zbukurimi të zi i sigurojnë që Skyliner të jetë autobusi VIP për kategorinë NEOPLAN.

Skyliner 12

Linja e dritareve

Linja e dritareve të Skyliner shtrihet përgjatë gjatësisë 14 metra dhe lartësisë 4 metra, kurba e ekranit të përparmë, dhe dritat e pjerrëta me bisht të rrumbullakosur i japin Skyliner një pamje dinamike dhe njëkohësisht elegante.

Skyliner, eleganca dhe ekonomia e biznesit!

Në provat e tunelit të erës Skyliner prodhon një koeficient tërheqjeje ekuivalent me atë të një furgoni modern të klasës së mesme. Koncepti i sofistikuar i aerodinamikës zvogëlon ndjeshëm konsumin e karburantit, duke e bërë Skylinerin një automjet jashtëzakonisht ekonomik.

Emetimet e karbonit janë ulur dhe zhurma e erës për pasagjerët është eleminuar.

Dizajni superior është jo vetëm i këndshëm për syrin e qytetarëve por vlerësohet gjithashtu edhe nga udhëtarët.

Skyliner13

Elegance e Skyliner, një faktor biznesi!

Skyliner 14

Hapësirë për ekonomi dhe siguri

Paketa e energjisë: Motori MAN

Skyliner NEOPLAN është i pajisur me një motor të fuqishëm, ekonomik, miqësor me mjedisin dhe të besueshëm të përbërë nga gjashtë cilindra. Në mënyrë që të arrihet ulja e dëshiruar e emetimeve të dëmshme, NEOPLAN mbështetet te kombinimi i riciklimit të gazit të shkarkuar (EGR) dhe ulje te katalitikës selektive(SCR), e cila con në konsum jashtëzakonisht të ulët të karburantit, duke mbrojtur  kështu si mjedisin  dhe ekonominë.

skyliner215

Magjepsës! Me një lëvizshmëri jashtëzakonisht të qetë dhe në të njëjtën kohë pa krijuar zhurma dhe me një peshë të ulët motori ka një performancë 368 kw (500 kf).

Sisteme të shumta sigurie dhe asistence:

Lista e plotë e sistemeve të asistencës varion nga ABS, ESP, LGS, EBA (ndihmë e frenimit emergjent) për parandalimin e aksidenteve në ACC dhe MAN EfficientCruise® kombinuar me EfficientRoll, një sistem ndihmës për kontrollin parashikues dhe efikas të udhëtimit të mbështetur nga GPS. Për herë të parë, CDS me kontroll elektronik aktiv (pezullimi të ngasjes së automjetit) vjen në standard të një autobusi dykatësh duke rritur komoditetin dhe sigurinë e automjetit.

Skyliner 16

Dampat elektrikë të kontrolluar reagojnë me shpejtësi rrufe për të rregulluar ngurtësinë dhe intensitetin e ndotjes në ndryshimin e ngarkesës dhe situatave të drejtimit

SISTEMET E SIGURISË

Skyliner 17

Sisteme të shumta të sigurisë dhe asistencës:

 

ACC                             Kontrolli Përshtatës i udhëtimit

ASR                             Rregullatori anti-shqip

BA                               Ndihmës i frenave

CDS                             Pezullimi i ngasjes (pezullimi i kontrolluar elektronikisht)

EB                               Sistemi i frenimit emergjent dhe rreziku i frenave emergjent, dritat

paralajmëruese

EBS                             Sistemi elektronik i frenave

EPS                             Programi Elektronik i Stabilitetit

DSP                             Programi i Stabilitetit Dinamik

LGS                             Sistemi i rojeve të korsisë

MAN BrakeMatic®     Menaxhimin maksimal të kontrollit të shpejtësisë dhe kontrollin e

Lundrimit MAN EfficientCruise®

+ MAN EfficientRoll   Kontrolli i lundrimit i mbështetur GPS (përmirësuar edhe më tej)

MSC                            Kontrolli maksimal i shpejtësisë

ROP                            Parandalimi i rrotave

TPM                            Monitorimi i presionit të gomave

Fenerët LED              Për ndricimin e dritave të ditës

Llogaritesi i intervalit Ngjashëm me dritën e ditës – me një distancë të gjatë për të monitoruar

të shërbimit                të gjitha sistemet dhe përbërësit e lidhur

Garda e vëmendjes   Rritje e sigurisë falë ndihmësit të vëmendjes.

Të dhënat teknike-Skyliner

Gjatësia 14,000 mm

Gjerësia 2,550 mm

Lartësia 4,000 mm

Rrethi i kthesës 23,316 mm

Baza e rrotave 6.700 / 1,470 mm

Mbivendosja e përparme 2.690 mm

Mbivendosja e pasme 3,140 mm

Kuvertë e sipërme 1.680 mm

Kuvertë e poshtme 1,840 mm

skyliner 18

Variantet e motorit

MAN D2676 LOH

R6, drejt

12,419 cm³

368 kw (500 kf) në 1800 rpm

2.500 Nm, në 930 – 1.350 rpm

Transmetimi

– MAN “TipMatic®”, i automatizuar

Transmetim manual me 12 shpejtësi me “Easy-Start” të përgjithshëm

Sistemi kryesor i drejtimit

Sistemi i frenimit

EBS me disqe të brendshëm të frenimit

të ventiluar,

ESP, MSC dhe Sistemi Ndihmës i Frenave

Boshti i përparëm

Aksi me shumë lidhje me pezullimin dhe stabilizuesin e pavarur të rrotave

Boshti i pasëm

Aksi hipoide MAN me katër krahë vendodhje

Boshti gjurmues

EHLA (boshti drejtues elektronik hidraulik)

Vëllimi i ndarjes së bagazhit

deri në 11 m3

Hapësirat e ulëseve

deri në 83 + 1 + 1

deri në 91 (me ndërhyrje)

deri në 2 hapësira për karriget me rrota

Individuale

Personalizime speciale të mundshme

skyliner 19
skyliner 20