Tourliner

Tourliner 1

Tourliner i ri

Më i miri në llojin e tij!

Tourliner i ri është mbresëlënës që në shikimin e parë. Anëtari më i ri i familjes NEOPLAN bën përshtypje me hapësirat e bollshme dhe nivelin e jashtëzakonshëm të rehatisë dhe sigurisë në udhëtim.

Dizajni i tij i jashtëzakonshëm, brendësia moderne dhe pajisjet e klasit të parë frymëzojnë udhëtarët dhe i bëjnë ata të ndjehen si në shtëpi.

 

Tourliner i ri plotëson në mënyrë të përkryer kërkesat për t’ju ofruar gjithmonë pasagjerëve, shoferëve dhe kompanive më të mirën e mundshme. Ky automjet tregon se ne jemi plotësisht të përkushtuar për të përmbushur dëshirat tuaja.

Udhëtimi, në formën e tij më të bukur!

Tourliner 2

Simbolizmi i suksesshëm midis dinamikave dhe modeleve

Konturet e qarta dhe precize nga pjesa e përparme në panelin e pasëm, aerodinamika perfekte si dhe elementë tërheqës të projektimit siç janë fenerët e përparme me panel të zi e bëjnë Tourliner-in tërheqës dhe impresionues neë pamjen e brendshme dhe të jashtme.

Elegant dhe fleksibël!

Qoftë si një autobus premium, apo autobus për distanca të gjata – Tourliner është i vecantë në cdo rrugë që përshkon.

Tourliner 3

Spektri i vecantë i ndricimit

Koncepti i ri i ndriçimit me LED bën përshtypje menjëherë dhe krijon impakt në brendësi të autonbusit duke ju ofruar kështu  mirëqënie të lartë pasagjerëve.

Tourliner 4

REHATI UNIKE

Me Tourliner ne ju garantojmë një udhëtim të qetë përmes paketës së shërbimeve miqësore, kontrollit optimal të klimës dhe ajrosjes individuale.

MË SHUMË HAPËSIRË

Dizajni i sofistikuar i rafteve të bagazheve nuk krijon vetëm një pamje më të mire vizuale, por ju ofron më shumë hapësira për sendet tuaja, të cilat janë lehtësisht të aksesueshme.

Tourliner 5

MOBILITET I PAKUFIZUAR

Niveli i platformës, si dhe dy hapësira për karriget me rrota garantojnë lëvizshmëri të shkëlqyer dhe pa pengesa për këdo.

Tourliner 6

Rehatia juaj është kusht për ne!

Pamja e jashtme mahnitëse e Tourliner vazhdon edhe në pjesën e brendshme.

Dizajni modern, ngjyrat bashkëkohore, materialet cilësore dhe një koncept i ri ndriçimi krijojnë një hapësirë veçanërisht harmonike, dhe në të njëjtën kohë vendosin standarde të reja në fushën e udhëtimit.

Tourliner 7

 HARRONI GJITHCKA DHE SHIJONI UDHËTMIN TUAJ!

Skyliner 17

Dëgjoni, shikoni, ëndërroni, shijoni dhe thjesht relaksohuni!

Pasagjerët e Tourliner mund të shijojnë përvojën e tyre individuale në botën e multimedias.

Portat individuale për USB, vendi i karkimit, mundësi për të realizuar obligimet e punës dhe të tjera facilitete, e bëjnë Tourlinerin automjetin ideal për udhëtime.

Tourliner 9

Një vend pune tërheqës!

Tourliner 10

Vendi i shoferit dallohet për cilësi të lartë duke i ofruar liri në lëvizje dhe hapësirë të mjaftueshme.

Ergonomia, timoni multifunksional, si dhe vendet për pajisjet dhe çelësat, lehtësojnë punën e shoferit dhe rrisin sigurinë.

Me Tourliner jo vetëm pasagjerët, por edhe shoferët mahniten nga avantazhet e veçanta që ka ky autobus.

NIVELI MË I LARTË I TEKNOLOGJISË

Tourliner dallon për vlerat e tij të brendshme. Me teknologji të sofistikuar dhe të testuar, ky autobus është i  sigurtë, ifuqishëm dhe shumë ekonomik.

Tourliner 1

MODEL EKONOMIK

Tourliner shënon ulje në drejtim të kostove. Në krahasim me modelet e tjera, ai përdor 10% më pak karburant.

Përmes ndryshimeve që janë bërë  në trupin e automjetit, janë reduktuar në mënyrë të konsiderueshme kostot e mirëmbajtjes dhe riparimit.

Në kërkim të sigurisë

Tourliner siguron nivelin më të lartë të sigurisë në çdo situatë. Ai gjithashtu plotëson fuqinë e ECE-R.66.02 të superstrukturave.

SISTEMET E SIGURISË

ACC                                Kontrolli Përshtatës i Udhëtimit

ASR                                Rregullatori anti-gabim

BA                                   Ndihmës i frenave

CDS                                Pezullimi i ngasjes (pezullimi i kontrolluar elektronikisht)

EB                                Sistemi i frenimit emergjent dhe emergjencadritat paralajmëruese të rrezikut të frenave

EBS                                Sistemi elektronik i frenave

ESP                                 Programi Elektronik i Stabilitetit

DSP                                 Programi i Stabilitetit Dinamik

LGS                                 Sistemi i rojeve të korsisë

MAN BrakeMatic®         Menaxhim maksimal të kontrollit të shpejtësisë

dhe kontrollin e lundrimit

MAN EfficientCruise®     Kontrolli i lundrimit i mbështetur GPS (i përmirësuar)

+ MAN EfficientRoll         

MSC                                Kontrolli maksimal i shpejtësisë

ROP                                Parandalimi i rrotave

TPM                                Monitorimi i presionit të gomave

Fenerët LED                   Të ngjashëm me dritën e ditës – me rreze të gjatë

Matesi i                           Të ngjashëm me dritën e ditës – me një distancë të gjatë monitorimi

Intervali i shërbimit          te gjitha te lidhura  sistemet dhe përbërësit

Garda e vëmendjes        Rritja e sigurisë falë vëmendjes asistente

Tourliner 12

TË DHËNAT TEKNIKE

                                                                    Tourliner                             Tourliner C

                                                                    (dy akse)                              (dy akse)

Gjatësia                                                      12,113 mm                          13,103 mm

Gjerësia                                                       2,550 mm                            2,550 mm

Inc Lartësia Njësia A / C                              3,870 mm                            3,870 mm

Rrethi i kthesës                                            21,020 mm                          24,498 mm

Baza e rrotave                                              6.060 mm                            7,050 mm

Mbingarkesa e përparme                              2,755 mm                           2,755 mm

Mbivendosja e pasme                                   3,298 mm                           3,298 mm

Qendra e gravitetit                                       2,000 mm                            2,000 mm

Lartësia e rreshtit qendror                             1,494 mm                           1,494 mm

Vëllimi i ndarjes së bagazhit                          deri në 12 m³                      deri në 13 m³

Hapësirat e ulëseve                                       deri në 53                           deri në 59

4

Variantet e motorit

MAN D2676 LOH

R6, drejt

12,419 cm³

309 kW (420 hp) në 1800 rpm

2.100 Nm, në 930 – 1.350 rpm

MAN D2676 LOH

R6, drejt

12,419 cm³

338 kW (460 kf) në 1800 rpm

2,300 Nm, në 930 – 1.350 rpm

Transmetim

– Transmetim manual me 6 shpejtësi

(vetëm me 420 kf, Tourliner 12 m)

– MAN “TipMatic®”, i automatizuar

Transmetim manual me 12 shpejtësi

me “Easy-Start”

– Kutia automatike me 6 shpejtësi

SISTEMI I DREJTIMIT

Boshti i përparëm

Aksi me shumë lidhje me rrota të pavarur pezullimi dhe stabilizuesi

Boshti i pasëm

Aksi hipoide MAN me katër krahë vendndodhjeje

Sistemi i frenimit

EBS me disqe të brendshëm të frenimit të ventiluar,

ESP, MSC dhe Sistemi Ndihmës i Frenave

Individuale

Personalizime speciale të mundshme

5

TË DHËNAT TEKNIKE

                                                                Tourliner C                                  Tourliner L

                                                                 (tre akse)                                     (tre akse)

Gjatësia                                                    13,373 mm                                   13,913 mm

Gjerësia                                                     2,550 mm                                      2,550 mm

Inc Lartësia Njësia A / C                           3,870 mm                                      3,870 mm

Rrethi i kthesës                                         21,020 mm                                   22,318 mm

Baza e rrotave                                          6.060 mm                                    6,600 mm

Mbingarkesa e përparme                          2,755 mm                                      2,755 mm

Mbivendosja e pasme                               3,298 mm                                     3,298 mm

Qendra e gravitetit                                  2,000 mm                                     2,000 mm

Lartësia e rreshtit qendror                         1,494 mm                                     1,494 mm

Vëllimi i ndarjes së bagazhit                      deri në 12 m³                                 deri në 13 m³

Hapësirat e ulëseve                                   deri në 57                                     deri në 63

t2

Variantet e motorit

MAN D2676 LOH

R6, drejt

12,419 cm³

338 kW (460 kf) në 1800 rpm

2,300 Nm, në 930 – 1.350 rpm

MAN D2676 LOH

R6, drejt

12,419 cm³

368 kW (500 kf) në 1800 rpm

2.500 Nm, në 930 – 1.350 rpm

Transmetim

– MAN “TipMatic®”, i automatizuar

Transmetim manual me 12 shpejtësi

me “Easy-Start”

– Kutia automatike me 6 shpejtësi

(vetëm me 460 kf)

Cilësi maksimale gjatë gjithë jetës, disponueshmëri për t’ju ofruar shërbim maksimal për automjetet tuaja – ky është premtimi ynë për ju. Me një shtrirje të gjerë të portofolit të shërbimeve, ne ofrojmë mbështetje 360 ° që është efikase dhe e besueshme.

 Ju mund të jeni të sigurt në çdo kohë: autobusi juaj NEOPLAN është në duart më të sigurta me ne.

SISTEMI I DREJTIMIT

Boshti i përparëm

Aksi me shumë lidhje me rrota të pavarur

pezullimi dhe stabilizuesi

Boshti i pasëm

Aksi hipoide MAN me katër krahë vendndodhjeje

Boshti gjurmues

Boshti i ngurtë me lidhje gjatësore dhe wishbones

Sistemi i frenimit

EBS me disqe të brendshëm të frenimit të ventiluar,

ESP, MSC dhe Sistemi Ndihmës i Frenave

t3

Shërbimet MAN ofrojnë gjithçka që i nevojitet autobusit tuaj, kjo do të thotë që automjeti juaj operohet në kushtet më të mira të mundshme duke ju ofruar një përfitim afatgjatë.

Tourliner 13