MAN Truck & Bus po përgatitet për ndryshime të thella në industrinë e automjeteve tregtare

Menaxhimi dhe këshilli i punonjësve në bisedime për të rritur përfitimet e kompanisë dhe për ta riorganizuar atë vazhdimisht

Prodhuesi i automjeteve tregtare MAN Truck & Bus përcakton kursin për të përgatitur kompaninë për ndryshimet e thella në industrinë e transportit. Punëdhënësit dhe punonjësit aktualisht janë në diskutime fillestare se si efikasiteti dhe përfitimi mund të rriten në mënyrë të qëndrueshme, në mënyrë që të promovojnë në mënyrë aktive transformimin e MAN.

 

Gjenerata e re e kamionëve MAN, e cila u paraqit para publikut në shkurt 2020, vjen në kohën e duhur. Falë një numri të madh të teknologjive inovative, është përgjigja e MAN për mega tendencate industrisë. Dixhitalizimi, disqet alternative dhe ngarja autonome do të formësojnë të ardhmen e industrisë. Investimet shumë të larta do të vazhdojnë të jenë të domosdoshme për një pozicion të fortë dhe konkurrues në të ardhmen.

“Ne jemi pozicionuar në mënyrë të shkëlqyeshme me produktet tona në sektorët e kamionëve, autobusëve dhe furgonëve. Me strukturën e kostos së kompanisë sonë, ekziston qartë nevoja për veprim. Ne duhet të rrisim fitueshmërinë tonë në mënyrë të konsiderueshme në mënyrë që të forcojmë pozicionin tonë të ardhshëm konkurrues dhe të jemi në gjendje të bëjmë investime të larta për të transformuar MAN. Ndërprerjet e rëndësishme të vendeve të punës, veçanërisht në zonat indirekte, gjithashtu mund të jenë të nevojshme. Aktualisht ne po shqyrtojmë një sërë masash të ndryshme për ta bërë MAN-in të përshtatshëm për të ardhmen. Ne duam t’i forcojmë fushat individuale në një mënyrë të synuar, t’i zvogëlojmë aktivitetet e tjera ose t’i ndalojmë ato së bashku. Kjo është se si ne ndihmojmë në mënyrë aktive në formimin e ndryshimit teknologjik. Ne jemi në diskutime fillestare me palën e punonjësve për të gjitha pikat, “thotë Joachim Drees.

Në vitet e kaluara, kompania ka punuar vazhdimisht në rritjen e përfitimit të saj dhe uljen e ndjeshme të kostove të saj. Sidoqoftë, masat e mëtutjeshme janë të nevojshme për ta bërë MAN-in në mënyrë të konsiderueshme më efikas dhe fitimprurës.

Përpjekjet në anën e kostos janë baza për një riorganizim strukturor të qëndrueshëm të MAN Truck & Bus. Në një proces strategjik intensiv, menaxhmenti aktualisht po rishikon të gjitha aktivitetet për qëndrueshmërinë e tyre në të ardhmen dhe po vendos përparësi të reja. Kërkesa në rënie për kamionë në tregun evropian rrit presionin për të vepruar, por nuk është shtytësi kryesor i transformimit.

Diskutimet midis bordit ekzekutiv dhe këshillit të punëve të përgjithshme aktualisht përqendrohen në cilat masa merren dhe zbatohen.