Një sukses i jashtëzakonshëm: MAN Lion’s City E fiton çmimin e projektimit në Contest Brand Automobile 2020!

Pas akordimit të çmimit nga iF Design, MAN Lion’s City ka arritur triumfin e tij të radhës: Juria e Contest Brand Automobile 2020 i dha autobusit elektrik të qytetit çmimin e lakmuar ndërkombëtarisht në kategorinë e Automjeteve Tregtare.

  • Dizajni i Man Lion’s City E Smart Edge prezanton një stil dinamik të ri
  • Juria ndërkombëtare vlerëson pamjen prestigjoze të kombinuar me funksionalitetin mbresëlënës
  • Autobusi plotësisht elektrik MAN në versionet 12 dhe 18-metër shënon konceptin e tij të menduar mirë dhe teknologji të nivelit lartë.

Në konkursin për markën automobilistike, Këshilli Gjerman i Dizajnit (Rat für Formgebung) jep çmime çdo vit në vlerësim të dizajnit të jashtëzakonshëm të produkteve. Juria që përfshin gazetarë, ekspertë të dizajnit dhe komunikimit dhe akademikë paraqet çmimet në gjithsej 13 kategori dhe katër kategori të veçanta. MAN Lion’s City E fitoi çmimin e lakmuar në kategorinë e Automjeteve Tregtare. “Konkursi i Markave Automotive” është konkursi i vetëm ndërkombëtar i dizajnit neutral për markat e automobilave, kështu që konkurrenca është e ashpër. Kjo e bën gjithnjë e më të këndshme akordimin e këtij çmimi për autobusin e qytetit MAN Lion’s City E “thotë Rudi Kuchta, Shefi i Biznesit të Njësisë së Biznesit në MAN Truck & Bus. Ai vazhdon: “Ky vlerësim tregon se sa mirë është pritur modeli i autobusit tonë elektrik. Pas gjithë kësaj është një ekip shumë i motivuar që ka bërë një punë të shkëlqyeshme gjatë viteve të fundit. Është diçka për të cilën të krenohemi vërtet. ”

Një nga karakteristikat dalluese të MAN Lion’s City E ishte pamja e tij moderne dhe ekspresive. “Dizenjuesit tanë morën konceptin e menduar mirë të gjeneratës së re të autobusëve të qytetit dhe e zhvilluan atë në një dizajn të lëvizshëm elektronik. Rezultati është një autobus elektrik që ka një dizajn të ri, por është menjëherë i identifikueshëm si anëtar i familjes së re MAN Lion’s City, “komenton Stephan Schönherr, Zëvendës Presidenti Styling Bus dhe personi përgjegjës për dizajnin e autobusëve për Markat MAN dhe NEOPLAN. Ai shton: “Ky çmim i fundit në konkursin e markës automobilistike, dhe shumë çmime të tjera, përfshirë çmimin e iF Design 2020, pohojnë në mënyrë mbresëlënëse punën e madhe të bërë nga ekipi ynë. Ata nënvizojnë gjithashtu idenë tonë themelore që autobusët e dizajnuar për nevojat e transportit urban të ditëve të sotme dhe të së ardhmes gjithashtu duhet të duken tërheqëse. ”

 

Juria e konkursit për Markën Automobilistike: Dizajni vendos standardet

Dizajni elegant Smart Edge i autobusit elektrik të qytetit prezanton një stil dinamik që e bën atë vërtetë tërheqës. Për më tepër, elementët specifik të dizajnit theksojnë karakteristikat e veçanta të automjetit. Ajo që bie shumë në sy është modeli i jashtëm me brinjën anësore të tij me cilësi të lartë, i cili është tipik për shumë autobusë MAN, struktura elegante dhe proporcioni i çatisë. Një tipar mbresëlënës brenda automjetit është zona e drejtuesit te automjetit e optimizuar dhe me ndriçim ajror në pjesën e pasme. Çmimi i jurisë vlerësoi linjat dinamike, duke i dhënë autobusit një stil individual, si dhe përdorimin e teknologjive dhe materialeve të reja për të kursyer peshë. “E gjithë pjesa e jashtme është e segmentuar. Kabina e drejtuesit e stiluar në mënyrë ergonomike përfshin nivele mbresëlënëse të funksionimit,”thuhet në aktgjykimin e jurisë.

 

Nuk është “thjesht” dizajni i MAN Lion’s City E, është një triumfues

MAN Lion’s City E u lançua publikisht në shfaqjen IAA 2018. Që atëherë, ai i ka bërë përshtypje të gjithëve me modelin e tij të zgjuar dhe teknologjinë e nivelit të lartë. Falë konceptit të tij të menduar mirë, autobusi elektrik, me teknologjinë e tij të provuar e bën më të lehtë për operatorët e transportit publik aksesin në botën e lëvizjes elektronike. “Gjithnjë e më shumë operatorë po vijnë ta vlerësojnë atë,” komenton Rudi Kuchta. Versioni prej 12 metrash i autobusit të qytetit MAN Lion’s City E mund të mbajë deri në 88 pasagjerë, ndërsa versioni 18-metër mund të mbajë një maksimum prej 120 pasagjerësh. Drejtimi plotësisht elektrik prodhon 160 kW deri në një maksimum 240 kW në autobusët solo, dhe 320 kW deri në maksimum 480 kW në autobusin e artikuluar. Energjia për këtë vjen nga bateritë modulare, me 480 kW me kapacitet të instaluar në autobusët solo dhe 640 kW në versionin 18-metër. MAN Lion’s City E siguron arritjen e një intervali prej 200 km gjatë gjithë jetës së shërbimit të baterive, madje deri në 270 km në kushte të favorshme.